”Holly”

Publicerad av Nick Vero | mars 28, 2017

Om jag inte berättar historien om Holly är den borta för alltid. Alla komiska och skrämmande händelser som fått mig att vilja ta ett djupt andetag och dyka ner i hennes liv. Håll bara andan, Nick och lyssna, tänkte jag, och lovade att när jag var klar skulle ingen någonsin glömma henne.

Hon tog mig till lägenheten på Upper West Side, där hon drömde om att få dansa på de stora musikalscenerna. Jag såg henne träna sin kropp i bitar. Jag följde med henne ut, i det berusande nattlivet där hon samlade på vänner och erfarenheter. Jag kände igen mig i hennes drivkraft, jag hade varit där själv, en ung musiker som ville erövra världen.

När vi besökte den lilla staden i Sverige, där hon vuxit upp, förstod jag var hennes vilda vilja kommit ifrån. Hon hade varit blyg som jag, men ville ändå synas. Flickan hade bestämt sig redan då, hon tänkte inte nöja sig, hon ville mer. Men hennes ständiga försök att lyckas var kantade av misstag, olidligt pinsamma för ett barn, härligt charmiga när man ser på dem i efterhand.

Hon visade mig kvinnan som stod och stekte pannkakor åt sina två barn. Med fötterna stolt placerade i första dansposition längtade hon tillbaka till tiden i New York då hon kunnat tillbringa timmar i små lyxiga boutiquer för att sedan hamna på ett av stans caféer. Jag förstod den tveeggade känslan av att stundtals längta bort från något man älskar så mycket, tillbaka till karriären, tillbaka till det du en gång var.

Som kompositör vet jag när det är dags att släppa taget. Medan den råa kärnan fortfarande finns kvar ska en låt kärleksfullt befrias. Då är den redo att leta sig in i bultande hjärtan, dansas och tungkyssas till. Den har ett eget liv att leva, krama den för länge och den tystnar. Detsamma gäller historien om Holly, den är inte min längre. Ge den luft och den ska ljuda, tänker jag, men lovar samtidigt att aldrig någonsin glömma ett enda ord.

/Nick Vero

Comments

Relaterade blogginlägg

Publicerad av Nick Vero | 01 juni 2018
Jag har alltid haft svårt för att ta emot komplimanger. Varför vet jag inte och kanske är det just därför jag kämpat hela mitt liv för…
Publicerad av Nick Vero | 05 maj 2017
Jag önskar jag var elva år och din bäste vän. Att det var vi som gick tillsammans hem efter skolan. Ja, jag önskar att jag inte…
Publicerad av Nick Vero | 17 februari 2017
Vad är det med natten som lockar? Att arbeta, laga mat och träna när alla andra sover. Slutligen somna när resten av världen vaknar till liv.…